IMG_0879.JPG

 

Het Zero Waste Lab-team is een lid rijker: Michiel! Michiel werkt bij de Regenbooggroep en gaat de komende tijd het Zero Waste lab op het Waterlooplein runnen. Van origine uit Eindhoven, tijdelijk gebivakkeerd in Amsterdam, en kort geleden vertrokken naar de Hilversumse Meent waar hij woont met zijn oude maar onverwoestbare kat Sir Edward.

Michiel is ooit begonnen in een compleet andere hoek. Hij heeft geschiedenis gestudeerd, is schrijver geworden en heeft de laatste jaren in een schrijverscafé gewerkt aan het Leidseplein. Een plek waar volgens hem veel bijzondere en kleurrijke mensen aanspoelen, en af en toe ook nog wel eens wat geks gebeurd: “er was een keer een oudere man die wellicht een beetje in de war was en die een soort Bijbelteksten begon voor te dragen. Hij hield niet meer op. Toen de mensen er genoeg van hadden begonnen ze dat steeds luidruchtiger kenbaar te maken en ze begonnen zelfs te fluiten. Die dichter gooide toen de microfoon de zaal in naar iemands hoofd. Toen sloeg de vlam in de pan en toen werd het knokken. Het leek net een voetbalstadion!”

Als Michiel een boek zou moeten aanraden, is dat Of Mice and Men van John Steinbeck, maar eigenlijk houdt hij meer van gedichten. Niet alleen om te lezen, maar ook om te schrijven. Zo heeft hij zelf een gedicht geschreven over afval/recycling. We hopen in de toekomst (meer) van zijn werk te mogen genieten!

Comment